1. Title 1
  2. Title 2
  3. Title 3
  4. Title 4
Kreekhuizen

De foto's en informatie ​van straten in deze wijk vindt u op deze pagina, met uitzondering van die straten welke in meer dan één wijk liggen, bijvoorbeeld daardat ze een grens tussen twee wijken vormen.

Kreekhuizen

​Kreekhuizen is een buurt in de wijk Groot IJsselmonde in het stadsdeel IJsselmonde in Rotterdam. 
De eerste 465 woningen van de wijk werden eind 50 in opdracht van de gemeente Rotterdam gebouwd naar ontwerp van architectenbureau Van Dokkem en Hallema. De gemiddelde leeftijd van de bewoners van de wijk is beduidend hoger dan in andere delen van IJsselmonde.

Ligging
De wijk ligt ten oosten van de spoorlijn Rotterdam - Dordrecht, ten zuiden van de Olympiaweg en ten noorden van de Kreekhuizenlaan, het Kreekhuizenplein en de Spinozaweg.
Bij de zuidwestpunt liggen station Lombardijen en het Maasstad ziekenhuis.
​De wijk telt voornamelijk laagbouw (rijtjeswoningen) en lage flatwoningen. Een uitzondering hierop vormen het 11 woonlagen hoge woongebouw De Kreek en de beide Spuikreekflats. Een klein winkelcentrum bevindt zich aan het Kreekplein; op wat verderop bevindt zich het overdekte winkelcentrum Keizerswaard.
De straatnamen in de wijk eindigen allemaal op kreek (Peltkreek, Sluiskreek, Spuikreek, Krabbekreek etc.) behalve de Smeetslandseweg, het Kreekplein en de Sportlaan.

Verkeer
Behalve het NS-station voorziet een bus over de Grote Kreek en de tramlijnen 2 en 20 langs de Spinozaweg in de behoefte aan openbaar vervoer. De rotonde van het Kreekhuizenplein vormt een belangrijk verkeersknooppunt. Via de IJsselmondse randweg kan men de oprit Barendrecht van de A15 bereiken, via de Kreekhuizenlaan en de Adriaan Volkerlaan de oprit van de A16 nabij de Van Brienenoordbrug en via de Spinozaweg de A29 en winkelcentrum Zuidplein.

Recreatie
Langs het spoor, ten westen van de Smeetslandseweg, ligt een groenstrook met de velden van de amateurvoetbalclubs IJVV De Zwervers en LMO (Linker Maas Oever). Ook is hier het onderkomen van Scouting Ibn Battuta, voorheen scoutinggroep Olympia. Aan de Sportlaan was het terrein van RVV Hillesluis gevestigd.

Bron: Wikipedia

Fotoalbums